om trusselsbrev til folk med internetforbindelser…

Jeg synes du skulle tage at læse Steven Snedkers indlæg “Et skræmmebrev set fra menigmands synspunkt” ovre på hans 3F-blog.

“En del advokater  er begyndt at udsende skræmmebreve til folk med Internet-forbindelser.

I brevene står der noget i retning af “Vi så dig downloade filmen Antichrist uautoriseret for 8 måneder siden. Send os 9.000 kroner – eller find de 45.000 kroner vi ellers vil kræve af dig i retten.”

Disse brev bliver modtaget meget forskelligt alt efter modtagerens viden om ophavsret og jura.

Lad os sammenligne to fiktive familiers handlemønstre ved modtagelsen af et typisk brev.”

Læs resten her

11 tanker om “om trusselsbrev til folk med internetforbindelser…”

 1. Har oplevet noget tilsvarende ifm. en webshop jeg er involveret i. Her forsøgte en advokat at skræmme os til at betale erstatining for brud på ophavsretten.

 2. Hold da op, sikke en uforskammet adfærd. Man kan da ikke opkræve penge fra tilfældige mennesker, uden at vide, om de har gjort noget forkert. Godt nok uforskammet.

 3. Det er faktisk noget af et spor, som nogen er begyndt at bevæge sig ud på. Det vigtige er nok at vi alle ikke falder for dette og dermed gør det til et større forretningsområde for kriminelle, der spiller på frygten, så det er blot en opfordring til lige at tænke engang før man drager sin konklusion om det de påstår.

 4. Det er småting, set i forhold til ideen om at fratage folk deres internetforbindelser uden at have haft en dommer inde over. Hvis ikke vi begynder at ligge pres på politikerne, vil vi snart ende i en situation, hvor folk får bødestraf og frataget deres mulighed for at anvende internettet, bare fordi de har haft en ven forbi med et torrentprogram kørende.

 5. Selvom dette indlæg er af ældre dato, vil jeg lige gøre opmærksom på, at jeg flere gange i december har hørt om tilsvarende trusler. Ved ikke om der reelt er noget i dem, men det har i hvert fald været en skræmmende oplevelse for de bekendt jeg har hørt fra.

  Man skal opføre sig ordentligt – på begge sider af hegnet.

  Godt nytår.
  Thomas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.