Patentlovgivningen stinker…

…ikke bare i USA, men i hele verden. Patenter kan være glimrende redskaber, men reglerne er skabt i en anden tid til en anden slags produkter og hæmmer, snarere end fremmer, udvikling og innovation. Jeg er sådan set ligeglad med om det ene eller det andet firma har fået retten til at lave firkantede telefoner med runde kanter eller fået rettens ord for, at ingen andre må lave et styresystem hvor man kan åbne et program ved at klikke/trykke på et ikon… *suk*

Nå. Ind og skriv under på EFF‘s underskriftsindsamling for en ændring af et sygt system, som skader os alle sammen: Defend Innovation!

15 tanker om “Patentlovgivningen stinker…”

 1. rigtig fed blog du har dig med mange spændende indlæg. Jeg har gjort hvad du sagde for, at defend innovation ;D

  Hilsen Simon

 2. Enig, det er meget problematisk, hvis man kan opnå patent på dagligdags udtryk eller ordinære former og funktioner. Det er meget forståeligt, at man gerne vil beskytte et eller andet design, som man har brugt mange penge på at udvikle og markedsføre. Men at kunne få patent på en grundlæggende geometrisk figur virker absurd.

 3. Der findes virksomheder i verden som intet producerer, men som udelukkende tager patent på alt muligt og umuligt, udelukkende med det håb at en eller anden virksomhed enten vil købe patentet for en anseelig sum penge, eller bryde patentet og så efterfølgende ende i en retsag, som de selvfølgelig for det meste taber med kæmpe erstatninger som resultet. Det fjerne meget innovation!!!

 4. Jeg kunne ikke være meget mere enig! Det er efterhånden blevet til grin det med patent. Så engang et program med Gordon Ramsey (Kitchen Nightmare?), hvor han var over på en restaurant i Baltimore. Der havde ejeren taget patent på et Navn/Udtryk, som hele byen brugte. OG for at gøre de hele værre, så sagsøgte hun alle der brugte udtrykket.

  Kan god se at det er træls at man opfinder noget, og dagen efter har Kineserne kopiret det, men så må der da findes en mellemvej. 1 års patent? Så har man vist haft muligheden for at få det forspring.

 5. Interessant indlæg.. Nogle patenter kan selvfølgelig være vigtige nok, men der kan også “gå sport” i at få patent på nogle helt elementære ting, for at andre så til gengæld ikke må gøre brug af det samme form for design eller andet, også selvom det umiddelbart klart vil være den mest logiske og praktiske måde at gøre det på. Hvordan det så kan lade sig gøre at tage patent på sådant, ved jeg ikke. 🙂

 6. Spændende indlæg! Er helt enig. Det giver ingen mening at man tager patent på features og designs, der ikke indeholder noget unikt eller nogen nyopfindelse. Vi fanger os selv i et net af patenter.
  Det er generelt også farligt at bevæge sig ind på området med patent på software. Det vil i høj grad skade konkurrencen på markedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.