Norge har [ikke] droppet statsreligionen

Norge har droppet statsreligionen! Tillykke til nordmændene. Tillykke med en sekulær stat – og tillykke til de kristne nordmænd, som nu kan udøve deres tro i frihed!

…og nå ja… måske ikke helt sekulær når nu kristendommen stadig er indskrevet som kulturelt grundlag… men stadig et stort skridt fremad!

[update 23.5.2012]
Træerne vokser ikke ind i himmelen (!)… Ole Sandberg gendriver (desværre) forlydenderne i dagspressen… På modkraft.dk skriver han bl.a.:

Det fremgår nemlig utvetydigt af den nye grundlovstekst, at Norge fastholder en statskirke og en officiel national religion. Den nye grundlovstekst lyder nemlig:

“Den norske Kirke, en evangelisk-luthersk Kirke, forbliver Norges Folkekirke og understøttes som saadan af Staten. (..) Kongen skal stedse bekjende sig til den evangelisk-lutherske Religion.”

Øv. Men tak for præciseringen 🙂

 

4 tanker om “Norge har [ikke] droppet statsreligionen”

  1. Ja, det er meget modigt af nordmændene og bestemt et stort fremskridt. Nu mangler vi bare, at den danske regering også tør prøve noget lige så modigt. Det kunne være godt.

  2. Ja, bare Danmark kunne få adskilt kirke og stat! Men mon ikke alle de skandinaviske lande snart kommer efter det? Vi er trods alt nogle af de lande hvor religion fylder mindst i vores hverdag.

  3. Haha, det kommer sku aldrig til at ske, men helt enig, man skulle adskille stat og religion, fatter slet ikke hvorfor det ikke er sket for længe siden. Selv om man kan melde sig ud af folkekirken (jeg er ateist) betaler man jo stadig den samme skat.

  4. Det ret sygt når man tænker over det at stat og religion ikke er adskilt i et land som Danmark, når det f.eks. har været det længe i Tyrkiet…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.