Dette må du ikke læse

Teleselskaberne skal fortsat blokere for din og min adgang til internettet. Højesteret har i dag stadfæstet fogedrettens kendelse og slået fast, at ytringsfriheden ikke gælder på internettet.

Piratebay giver adgang til torrents, som giver adgang til filer (hvoraf de fleste er ophavsretsligt beskyttede). Dem må man ikke downloade eller dele. Fair enough. Men indgrebet forhindrer også adgangen til information. Måske ikke verdens mest interessante information, men det er ikke pointen. Pointen er, at du heller ikke må læse det seneste indlæg på Piratebay’s blog. Og dét er en farlig vej at begynde at betræde.

Nåmen. Der er heldigvis fuldt lovlige – og ganske simple – måder at omgå blokeringen. Min favorit er www.opendns.com. Og ved hjælp af den kan jeg hermed bringe det seneste blogindlæg fra det forbudte site:

PLZ LEARN: TPB CANT BE SHUT DOWN

LOL!

AS U MITE HAS READ OR NOTICD, PEEPS ONCE AGAIN R TRYIN 2 SHUT US DOWN. DIS WILL NOT SUCCED, LOL. OURS RLY NICE WEBHOST WUZ THREATEND WIF RLY HUGE FINE, SO WE DECIDD 2 MOOV TEH SIET SO DAT THEY DIDNT GOT INTO TROUBLE, LOL. TEH DECISHUN 2 MOOV WUZ TAKEN BY US, TEH PIRATE BAY, LOL.

TEH PIRATE BAY IZ AN UNSINKABLE SHIP. IT WILL SAIL TEH INTERWEBS 4 AS LONG AS WE WANTS IT 2. REMEMBR DAT, K THX.

TPB, ONLY IN IT 4 TEH LULZ SINCE 2003

(NU er du bange!)

17 tanker om “Dette må du ikke læse”

  1. Den “verserende sag” er afsluttet – men jeg så vidt jeg kan forstå er afgørelsen juridisk i orden (forventer heller ikke andet af vores Højesteret 😉 ). Men det må jo så betyde, at loven er forkert og bør laves om. Jeg er inderligt imod forsøgene på at gøre internettet til en disneyficeret markedsplads… Tjek evt. mine tidligere indlæg om ytringsfrihed og fildeling

 1. Jeg har aldeles tillid til dine Links Jel, men for en god ordens skyld: vedr. digitale rettigheder og diskussioner er electronic frontier foundation (eff.org) og Cory Doctorow (@doctorow, http://boingboing.net/) autoriteterne! Hver gang en dansk uvidende tumpe der somehow har forvildet sig ind i folketinget melder noget ud om internettet, er det stedet at tjekke …
  Her en jeg er særlig glad for, som eksempel, som jeg fandt via EFF, da en MF’er for et unavngivent folkaparti syntes at der skulle censur på .. alt, vel.
  http://christianengstrom.wordpress.com/2010/04/27/ifpis-child-porn-strategy/

 2. De får aldrig ram på The Pirate Bay. Hvis de får lukket dem ned i en periode, så kan jeg love for, at der lynhurtigt opstår 10-15-20 forskellige kloner natten over. Det er fuldstændig håbløst at tro, at man kan lovgive sig ud af pirateriet.

 3. Du har ret, det er en meget farlig vej at betræde, det er som om alle de menneskerettigheder, tidligere generationer har kæmpet hårdt for, bliver fuldstændig tilside sat, så snart det handler om digitale medier og internettet.

 4. Hvis man går ind på siden hidemyass.com kan man sagtens gå videre på piratebay. Den løsning har jeg selv brugt. Det kræver ikke at man ændre indstillinger eller noget som helst.

 5. At blokere for adgangen er hamrende udansk men jeg frygter at det er det samme der vil ske for eksempevis poker sider hvor man fra nytår vil lukke for adgangen.

 6. Jeg vil desværre ikke give Karsten N ret i at blokere for forbindelsen er hamrende udansk, det er nærmere blevet den danske model at gennem de sidste år at gøre ting ulovlige og gøre straffene hårdere og hårdere

  Jeg tror i fremtiden vil flere sider blive blokeret og lige så snart der bliver fundet en metode til at stoppe fildeling så vil den blive sat i værk
  Jeg har ikke noget bud på hvordan det kan stoppes, men jeg har svært ved at forestille mig at det kan blive ved med at være så let at hente helt nye film uden at betale en krone

 7. download og pirat kopiering vil altid finde sted. finder de ud af at lukke ned for det opstår der bare andre muligheder. vi kan jo bare se med the piratebay som man stadig kan komme ind på uden de store problemmer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.