Prøver at lære noget nyt

Foto: ruminatrix / Flickr

Jeg prøver at lære noget nyt. Og det er altså en proces jeg befinder mig rigtig godt i. Ukendt territorium, et par pejlemærker. Masser af research og dygtige mennesker i mit netværk der kan skubbe mig videre i rigtige retninger.

Regnskabsskolen skal tilbyde netbaseret undervisning. Noget af det er forholdsvis simpelt og handler bare om, at man skal kunne købe adgang til en video og andet selvstudie-materiale. Easy peasy. En beskyttet side i WordPress, og så kører vi.

Men vi vil gerne tilbyde mere. Hele forløb, med interaktive tests, individualiserede tidsplaner, mulighed for at chatte/skype med læreren, fora for længerevarende hold. Og så begynder vi altså at presse WordPress liige lovlig meget. Især når det begynder at være så mange hold/moduler/elementer, at vi også har brug for at systemet hjælper os med at have overblik over det hele. Enter: et learning management system. Men jeg har aldrig brugt et lms – endsige sat et op… Så  jeg er lidt på bar bund. Lige nu kigger jeg på Moodle – blandt andet fordi Moodle integrerer op imod vores medlemsløsning aMember.

Og med det, endnu et område jeg kun har perifært kendskab til på forhånd: webshops. Jeg har brugt dem, javel. Og har masser af holdninger til dem. Men eftersom mit arbejde på web hidtil har været for Københavns Universitet, Socialistisk Folkeparti eller ganske privat, så har jeg ikke haft anledning til at sætte et system op. Her er systemet dog valgt, og det ‘eneste’ der mangler er at få strømlinet betalingsprocessen så det ligner noget fra 2010.

Men jer derude: Learning Management Systemer. Hvad skal man vælge? Hvad skal man holde sig fra? Vi leder ikke nødvendigvis efter det bedste. Men efter det nemmeste – for både admin, undervisere og elever (og så gør det ikke noget, hvis det er billigt ;)).

5 tanker om “Prøver at lære noget nyt”

 1. Hey Jesper

  Vi bruger Moodle her på AAU. Jeg skal ikke kunne sige hvordan det er som admin og underviser, men jeg synes det fungere udemærket som elev. Dog kan jeg kun sammenligne med Fronter som der blev benyttet på AATG for nogle år siden.

  Vi har dog kun primært brugt det som informations kanal fra sekretærerne, fælles debatforum og sidst men ikke mindst, download af filer tilknyttet forlæsningerne.

  Dertil fungere det også rigtig godt, meget bedre end fx Fronter.

  Dog synes jeg de få LMS jeg har prøvet (som elev) er noget hø. De er som oftest alt for indviklede og man får dårlig introduktion i systemerne. Så det er vigtigt at underviserne og admin har super styr på systemet og får introduceret eleverne fra start!

 2. @Johannes: Tak for kommentaren. Når jeg får løst et lille problem med overhovedet at få installeret Moodle på en webserver vil jeg være meget opmærksom på muligheden for at gøre det så simpelt som muligt for slutbrugerne (=eleverne).

 3. Hej 🙂

  Jeg kan godt lide dine tanker mht. at lære nyt hele tiden. Det handler om at holde sig i gang, og konstant være i en learning by doing process. Det er personlig udvikling der vil noget 🙂

  Mht. en mere strømlinet betalingsprocess, så mener jeg at du kan integrere paypal med wordpress. Så slipper i for en seperat indløsningsaftale fra PBS, og paypal har også 1-page checkout.

  Mvh.

  Morten H.

  PS: Kanonflot blog! Kigger forbi jævnligt, men nye indlæg må gerne komme lidt oftere 😉

 4. Godt at se du holder dig i gang 🙂 Indlæringsevnen holder kun, hvis man gør brug af den 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.