Massemord i 10.000 meters højde

– ville det kunne have ladet sig gøre?

En artikel i The Register siger nej. Jeg er ikke kemiker nok til at kunne vurdere, om artiklens præmisser holder, men The Register plejer at have rimeligt godt styr på fakta – og konklusionen i artiklen er:

“While it’s true that a slapdash concoction will explode, it’s unlikely to do more than blow out a few windows. At best, an infidel or two might be killed by the blast, and one or two others by flying debris as the cabin suddenly depressurizes, but that’s about all you’re likely to manage under the most favorable conditions possible.”

Forfærdeligt og farligt, ja. Men ikke ligefrem “massemord i ubeskrivelig skala”… – og hvis vurderingen af eksplosionskraften er korrekt: Hvem har så udvist størst mangel på dømmekraft: Terroristerne, som troede, at de ville kunne sprænge fly efter fly i luften? Eller de myndigheder, som i terrorpanik lukkede en af verdens største lufthavne med milliardtab til følge?

En tanke om “Massemord i 10.000 meters højde”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.