Ytringsfriheden under pres

Berlingske bringer i dag en artikel, hvor de refererer en meningsmåling, hvoraf det fremgår, at seks ud af 10 danskere går ind for at man skal kunne dømmes for at ytre sympati for terror. Dansk Folkepartis Peter Skaarup klapper i sine små hænder og kan næsten ikke vente til det bliver muligt at dømme folk for at uenige med den til enhver tid siddende regerings definition af terror.

Berlingske refererer ikke (i hvert fald ikke i online-artiklen) hvordan spørgsmålet har været formuleret eller hvordan meningsmålingen i øvrigt er foretaget. Men hvis det virkelig står til troende, så er jeg igen blevet skræmt. Ikke af terroristerne, men af vores tilsyneladende villighed til at opgive selv de mest basale frihedsrettigheder for at opnå et skær, en løgn, af tryghed.

Trusler er allerede ulovlige. Lige gyldigt om de bliver fremsat gennem Kaj Vilhelmsens højre-nationalistiske Radio Holger eller via løbesedler fra Hizb-ut-tahrir, om de er mod muslimer, jøder, navngivne personer, bøsser, lesbiske eller rødhårede.

Min yndlings-venstrepolitiker, Birthe Rønn-Hornbech, siger det igen så det ikke kan misforstås: “Det er fristende for politikere, der gerne vil vise handlekraft, at man kræver stramninger. Men terror kan ikke i sig selv legitimere, at vi får en politistat”.

Anders Fjog, Blair og Bush siger gerne og ofte, at terroristerne er “onde mennesker”, som intet hellere vil end at se vores demokratier falde. Så lad os dog lade være med at hjælpe dem ved lag for lag at bortskære de personlige og kollektiver rettigheder, som er grundlaget for demokratiet.

Det er mig en gåde, at så mange er så villige til at opgive deres personlige frihedsrettigheder. Videoovervågning, tilbageholdelser på ubestemt tid, aflytninger uden dommerkendelser m.m.m. bliver accepteret, så længe regeringen påstår, at det er for at beskytte os mod terrortruslen. Har folk glemt – eller slet ikke læst – Orwell? Læs Kammerat Napoleon. Læs 1984. Overvej, om du også vil acceptere et overvågningssamfund og en politistat når (måtte det aldrig ske!) Peter Skaarup sidder som justitsminister…

Overvej det nøje.PS. Berlingske Tidende kræver, at man er registreret bruger for at se artikel. Registreringen er gratis – de vil bare vide mere om dig, så de bedre kan sælge annoncer. På Bugmenot.com kan du finde en bruger og et kodeord du kan bruge hvis du ikke synes, at det er sjovt at skulle oplyse både det ene og det andet for at læse en artikel.

En tanke om “Ytringsfriheden under pres”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.