Flickr – må man frit bruge alle fotos?

“Hvordan er det… kan man frit bruge alle fotos på Flickr, eller skal man spørge om lov?”

Det kommer an på hvordan billedet er licenseret. Som udgangspunkt må man ikke bruge billederne uden at spørge om lov. Men hvis de er licenseret med en passende Creatice Commons licens må du.

Dette billede af min niece er fx fuldt copyrightet (og du må derfor ikke gengive det (på tryk, på internettet eller nogen andre steder) uden min tilladelse).

 

Men dette billede fra 1. maj i år er licenseret med en Creative Commons By-NonCommercial licens, derfor du må bruge det så længe du krediterer fotografen og ikke bruger det kommercielt.

 

Du kan se licensen for det enkelte billede under “Additional Information” – eller søge efter billeder du må bruge ved at starte her: http://www.flickr.com/creativecommons/ – her er også en kort beskrivelse af, hvad de forskellige Creative Commons ikoner betyder. Vil du vide mere kan Creative Commons Danmarks beskrivelse af CC-licenser anbefales.

4 tanker om “Flickr – må man frit bruge alle fotos?”

  1. Det er sgu da mega smart! 😀
    Har altid været bange for at bruge billeder fra nettet på grund af rettighederne for billedet, men det er jo nemt at tjekke på denne måde. Tak for tippet 😀

    Men hvor tydeligt skal det oprindelig link til billedet så være? Skal det stå som en billedtekst under billedet?

  2. Der er – så vidt jeg ved – ikke nogen klare retningslinjer. Jeg har gjort det både med navns nævnelse lige under billedet, som link billedet – og fx i poowerpointpræsentationer i en ‘kolofon’ på sidste slide

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.