En rigtig dansker

Hvordan er man rigtig dansker? Regeringen har ladet udføre et spørgeskema, som med matematisk nøjagtighed kan afgøre det: Indfødsretsprøven (en testversion kan afprøves anonymt hos Catinet [update: prøven findes der ikke længere…]). For at blive ‘rigtig dansker’ skal man kunne svare rigtigt på 28 af de 40 spørgsmål (jeg selv kan prale(?) af at være über-dansker med 40 ud 40 rigtige). Men er det rimeligt, at man skal vide hvorfor Jellingestenen blev rejst, hvornår andelsbevægelsen blev grundlagt eller hvad Kalmarunionen hed for at få indfødsret?

Men prøv den selv [update: prøven findes der ikke længere…]… kunne du blive dansker?

Mere om kravene for at blive dansker kan ses på Ny i Danmark.

4 tanker om “En rigtig dansker”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.