Der er noget helt galt…

FN’s humanitære chef i en AP-artikel i Jerusalem Post (!):

“There is something fundamentally wrong with a war where there are more dead children then armed men,” [Egeland] said. “It has to stop.”

I hvad der lyder som den rene og skære frustration opfordrer FN nu til en 72-timers våbenhvile for at få nødhjælp ind til de områder og landsbyer, hvor man ikke engang ved hvor mange der er, hvor mange der er døde, hvor mange der er sårede, hvor mange, som er truet på livet pga. mangel på el, vand og fødevarer.

Egeland vurderer, at over 600 libanesere er blevet dræbt. Den libanesiske regering har bekræftet 437 dræbte libanesere, heraf 382 civile, 20 soldater og 35 Hizbollah-guerillaer. 382 civile. Det er mere end 10 civile ofre for hver gang Israel har dræbt en af dem, som de siger de går efter.

Shevy.dk har fundet en meget sigende – omend stilfærdigt makaber side – der illustrerer hvor skæv krigen er: Israeli/Lebanese Coffin Counter (og hvis den side ikke er deprimerende nok i sig kan man på US/Iraq Coffin Counter se en repræsentation af de uhyggeligt mange ofre krigen i Irak har krævet).

En tanke om “Der er noget helt galt…”

  1. Det er i sandhed grotesk. Især fordi det eviggyldige (men ganske åbenlyst meningsfyldte) argument mod eksempelvis Hizbollah er, at det er en terrororganisation. At de dræber civile. Der er for nuværende 51 dræbte israelere (her taler vi både soldater og civile), mens Israel netop har dræbt knap 400 civile. Jeg får desværre sværere og sværere ved ikke at vælge side, i en kamp, hvor ingen militær part ejer skyggen af uskyldighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.