Lords of War

Nicolas Cage er ikke en af mine favoritter, til gengæld har Andrew Niccol stået bag i hvert fald én meget god film: The Truman Show. Han (Niccol) har skrevet og instrueret Lord of War. Det er ikke verdens allerbedste film, men den er nu ganske tankevækkende. Filmen er en våbenhandlers fortælling – baseret på ‘virkelige hændelser’. Jeg følte mig ikke særlig overbevist af dramatiseringen, men der kan næppe være nogen tvivl om, at problemet der blev forsøgt beskrevet er reelt. Den afsluttende pointe er i sig selv tankevækkende… Klik på “læs mere” for at se den – bare rolig. Den ødelægger ingen overraskelser… Det er blot en konstatering: “De fem største våbenproducende lande er USA, Storbritannien, Rusland, Frankrig, Kina – de fem permanente medlemmer af Sikkerhedsrådet i FN”. Bare en konstatering. Verden er nogen gange et sygt, sygt sted…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.