Resultatet-2 (konstitueringen)

03:30 i nat var konstitueringsforhandlingerne overståede. Med et ikke særlig godt resultat til følge… Ritt og Socialdemokraterne valgte at konstituere sig alene med det radikale venstre, og har dermed lagt op til et styre af København, hvor det snævrest mulige flertal (28 mandater) klumper sig sammen på midten. Det er overraskende, ikke mindst på baggrund af det gode samarbejde, som S, SF og de radikale har båret gennem de sidste fire år i BR – et samarbejde som blandt andet har givet udslag i budgetforlig hvert år.

Det gode – og der er jo intet der er så skidt, at det ikke er godt for noget – er, at vi slipper for at få Louise Frevert som borgmester for noget som helst. Det er en sand lykke. Det, der er rigtig skidt er, at SF og Enhedlisten kun får én borgmester til sammen (og da SF er størst bliver det SF, som får den).

Jeg siger det gerne igen: det var et rigtig dårligt valg for SF – og med konstitueringen tyder det på, at Ritt vil føre blokpolitik fremover. Nemlig den blok som ligger der, lige midt på vejen…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.