Resultatet-1 (mandaterne)

KLokken er halv to om natten, og stemmerne er talt op for de forskellige lister(Valgresultatet) (eller på Danmarks Radio). Ikke helt uventet – men ærgerligt ikke desto mindre – går SF tilbage med to mandater (fra ni til syv). Til gengæld går Enhedslisten frem med et enkelt mandat (til seks) og Socialdemokratiet står til en rekordfremgang til 21 mandater – samtidig med, at Venstre går tilbage fra 11 til otte mandater og Dansk Folkeparti fra fire til tre mandater.

Så mens vi venter på, at de personlige stemmer bliver talt op er der grund til at glæde sig over, at valget alt andet lige er udtryk for, at Københavnerne har afvist Venstre og Dansk Folkepartis fremmedfjendske politik. At København er rykket en to-tre skridt til venstre – desværre stopper bevægelsen dog brat inde på midten – med socialdemokratiet og de radikales fremgang.

Med kun syv mandater til SF er det mere end almindeligt usandsynligt, at jeg bliver valgt – men jeg krydser fingre til det sidste.

Som afslutning på dette indlæg er der ikke meget andet at gøre end at ønske Ritt Bjerregaard og Socialdemokraterne tillykke med et uvirkeligt godt valg. Fra 26,9% til 37,7% og fra 16 til 21 mandater. Imponerende. Vi glæder os til at se, hvad de vil bruge dem til!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.