Løfter for til dem der er alene – og sig selv nok

Klaus Bondam vil gerne være overborgmester, og har længe ledt efter en ressourcestærk gruppe af hidtil uopdyrkede vælgere… Stort slået op i blandt andet Politiken lader det til, at han har fundet dem. Det er den voksende gruppe af singler i storbyen som nu skal indforskrives i de radikales jagt på overborgmesterposten. Men det er ikke den enlige mor – eller den nytilflyttede studerende, som passer sine studier og kun har SU’en at leve for – som de Radikale vil hjælpe. Det er derimod ‘den kreative klasse’ af reklamefolk, it-konsulenter, direktører og ‘frie agenter’ som skal hjælpes foran i boligkøen. Men hvorfor egentlig? De er jo i forvejen ressourcestærke – både hvad angår økonomi og netværk. Hvorfor ikke bruge kommunens kræfter på at hjælpe dem, som virkelig har brug for det? Københavns Kommune skal være for os alle – og de københavnske skatteydere skal ikke betale for at administrere fordelsordninger for dem, der allerede har. I stedet skal vi bruge energien på at finde lejligheder til den enlige mor, bygge flere skæve boliger til de af de hjemløse, som ikke kan presses ind i et ‘almindeligt’ byggeri og sikre, at de studerende kan få billige kollegieværelser. Der er flere slags københavnere. Det kan godt være, at vi er alene – men vi er ikke os selv nok.

(sendt til Poltiken – ikke offentliggjort)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.