Unge vælger Verden

Dagsværk - Bolivia I dag er Dagsværk-dag. Den dag på året, hvor 25-30.000 elever bruger en dag på at samle penge ind til (ud)dannelsesprojekter i udviklingslande. I år: Bolivia.

Unge vælger verden
– mens de voksne i valgkampen diskuterer personfnidder og regnemetoder arbejder 25.000 unge sammen på onsdag for en mere retfærdig verden

På onsdag den 7. november løber årets Operation Dagsværk af stablen. I år arbejder Danmarks gymnasieelever for at gøre 6000 guarani-indianere i Bolivia frie fra gælds-slaveri. Mens Danmarks unge hverken har haft nogen stemme eller har været et tema i valgkampen, forventes 25.000 af dem at deltage i årets Operation Dagsværk-dag. Til sammenligning har SFU – den største politiske ungdomsorganisation – cirka 2000 medlemmer. Operation Dagsværks bestyrelse foreslår, at politikerne begynder at inddrager det globale perspektiv, hvis de vil have de unge vælgere med.

Jeg ved ikke, hvor meget Dagsværk har samlet ind i år endnu. Men hvert eneste år kan jeg målløst beundrende konstatere, at ungdommen i dag – som ved det første Dagsværk for 22 år siden – har et globalt udsyn, en ansvarsfølelse og en samhørighed over landegrænser med børn, unge og voksne de aldrig har mødt. Dagsværk rykker! Unge vælger Verden. Det er da for fedt!

2 tanker om “Unge vælger Verden”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.