Fusk med afstemning koster Lønborgs presseansvarlige jobbet

Med vanlig sans for sensationen i det små har Berlingske Tidende i dag “afsløret”, at Lønborgs pressemand har opfordret til at snyde på vægten i Berlingske Tidendes net-afstemning om hvem der skal være Københavns nye overborgmester (det skal selvfølgelig være Bo Asmus Kjeldgaard – men det er en helt anden historie).

Man må ikke snyde – selvfølgelig må man ikke det. Men i virkeligheden siger sagen mere hvor nemt der er at snyde med de internetafstemninger, som aviserne lægger til grund for artikler og vinklinger på snart sagt hvad som helst. Så bliv ikke forarget – eller for den sags skyld forbavset – over, at sikkerhedshuller på størrelse med månekratere bliver udnyttet: Det er med garanti ikke første gang – og desværre næppe heller den sidste. Bliv i stedet forarget over, at det kan betale sig. Undr dig over, at aviser (og her er Berlingske Tidende absolut ikke alene) lægger så løse og usikre data til grund for artikler og forside-overskrifter. Og næste gang du støder på en afstemning på en hjemmeside – eller en artikel på baggrund af en sådan: Husk, at grundlaget er det spinklest mulige – og at hvis der er nogen, som kunne have interesse i at manipulere resultatet; så er der nok nogen der har gjort det…

Nu har Berlingske Tidende fået fyret Lønborgs presseansvarlige. Måske burde Berlingske samtidig overveje at fyre den, der er ansvarlig for at avisen baserer artikler på afstemninger som de nu selv har afsløret er dybt utroværdige?

[dags dato sendt til Berlingske Tidende]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.