14 tanker om “Billeder af muslimer og alt det, de bærer”

 1. Jeg kan godt se hvor du vil hen, men syntes ikke rigtig burka forbud har meget at gøre med de billeder du linker til.

  På den ene side syntes jeg det er forfærdeligt at folk tvinges til at gå som på dette billed;
  http://4.bp.blogspot.com/_WLpn6v87-v4/TCIm6VqmxHI/AAAAAAAADio/H4eCxYPrzQQ/s1600/burka.jpg

  På den anden side syntes jeg man har ret til at gå i hvad man ønsker sig, og i det hele taget have respekt for andre personer og samfund.

  Tror ikke på løsningen er enten eller, men det er svært når verden er sort eller hvid for alle.

 2. Det har mindre med Burkaer end med den generelle dæmonisering af muslimer at gøre. De troende muslimer er – efter min opfattelse – lige så vildfarne i deres overtro som troende kristne og alle de andre millioner af mennesker, som tror på det ene eller det andet. Men det gør dem ikke til dårligere mennesker end alle andre.

  Og det gør dem slet, slet, slet ikke til en homogen masse af religiøse fantaster.

 3. Det er vel forhåbentlig også kun et mindretal i Danmark der rent faktisk tror på at alle muslimer er religiøse fantaster eller i oprør mod vesten. Forhåbentlig har størstedelen et mere nyanceret billede af muslimer.

  Det der dog er en stor forskel for os i Danmark er at vi efterhånden er et meget lidt kristent samfund og andelen af troende i Danmark er meget lille, kontra andelen af troende i de muslimske lande. Jeg tror at der i dagens Danmark er mange danskere der hverken forstår at nogen kan gå højt op i og følge et religiøst regelsæt, hvad enten det er Islam, Kristendom eller noget helt tredje.

  Hvis alle danskere ikke fra fødslen automatisk blev indmeldt i folkekirken, så tror jeg det er de færreste der aktivt ville gøre det. (det skulle da kun lige være for at få lov at blive gift i kirken).

 4. Nu har jeg selv boet i mange år i usa, og selvom der selvfølgelig er lidt fremmedhad efter 9/11, så er der alligevel en helt anden afstandstagen og frygt blandt danskere end der er blandt almene amerikanere.
  Særligt i forholdt til muslimer, og det kan man undre sig lidt over, den gennemsnitlige dansker er jo sådan set bedre oplyst end en amerikaner, men alligevel ikke rigtig klogere..

 5. Når jeg kigger ned ad mig selv, ser jeg et par slidte jeans og en forvasket t-shirts. Sådan går jeg klædt!

  Andrer vælger den nystrøgeet skjorte, og andre igen vælger et tørklæde. Jeg fløjtende hamrende ligeglad!

  Det som jeg ikke er ligeglad med, er når mennesker tvinges til at bære bestemte beklædnnigsgenstande mod deres fri vilje. Det er ikke ok, og alle os der har vores frihed bør hjælpe dem der ikke har den.

 6. Omkring Sverige er jeg helt enig. De har i en årrække været “hellige” i forhold til de tiltag vi har taget på udlændinge området i Danmark. Med de seneste terror aktioner og andet, bliver det spændende at se hvordan debatten i Sverige vil udvikle sig i forhold til Danmark, hvor vi jo har haft terror inde på livet i en længere periode.

 7. Det er virkelig ikke en nem debat om man som stat skal diktere, hvad folk må bære af beklædning. Omvendt er det jo en verden, hvor kvinderne vel i virkeligheden også bliver dikteret kulturelt til hvad de må gå i. Man skal naturligvis have respekt for de enkelte kulturers forskelle, men man undres så også over at nogle følger det meget strengt, mens f.eks. unge piger kan gå fuldstændig uden at være tildækket og endda med ret udfordrende tøj, så jeg har lidt svært ved altid at se sammenhængen i måden disse kulturer selv opfatter det på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.