De 10 største løgne om web2.0

web2.0 logoerFra San Fransisco Gate (som fik lidt hjælp fra Globe and Mail) bringes her de 10 største løgne om web2.0:

1. Vi lærte lektien sidste gang. Og vi skal nok nå at sælge ud inden boblen brister.

2. Det er ikke en boble. Fancy fester, overdrevne salgstaler og fem-seks dusin sociale netværkssites er blot indikatorer på et reelt, nyt boom.

3. Det handler om brugerskabt indhold, fællesskaber og fri deling af informationer. Men vi har forsikret vores risikovillige investorer, at vi har en exit strategy, der vil gøre dem rige.

4. Banner- og tekstreklamer vil betale for alting. Klik-svindel er overhovedet ikke noget problem.

5. De her websteder er så nemme, at min mor kunne bruge dem. Og de er så nørdede, at hun ikke har noget som helst interesse i dem.

6. Analytikerne er troværdige nu. Fx ham der sagde, at MySpace wil være 10-20 milliarder dollars værd om nogle få år.

7. Der er ikke for mange websites med det samme indhold og de samme funktioner. Unge mennesker er vilde med at prøve nye ting. Og vi er glade for at slås om de 17 % der ikke allerede er fanget af MySpace.

8. Vores website er stadig i Beta. Og der bliver den ved med at være indtil vi finder på en måde at tjene penge på det – eller sælge det til Google, hvad end der måtte komme først.

9. Vi er anderledes. Men vi har også et fjollet navn, åbne API‘er, flashy Ajax teknologi og funktioner som til forvekslning ligner alle de andre websites.

10. Vi ser frem til samarbejdet med vores nye partnere fra Google. Tag pengene, aflever nøglerne og træd til side. Larry og Sergey kører bussen nu.

– Med få ændringer oversat fra SFGate.com – de har altså fået samlet sig nogen interessante skribenter på det site. fx læser jeg jævnligt – og med stor fornøjelse – Mark Morfords blog. For en glimrende dansk opsamling på web2.0-bølgen kan jeg anbefale Adam Arvidsons artikel “web2.0 = $“på Kommunikationsforum.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.